Over ons

We zijn gewoon goede staalconstructeurs, maar ook waardevolle adviseurs die graag met je meedenken over staalbouwkundige en normtechnische vraagstukken. D&C Engineering is kennisinstituut en auteur, voorzitter of commissielid van diverse normen en richtlijnen. Daarom staan we vooraan in actuele kennis en ontwikkelingen in de markt, en kunnen jou technisch bijstaan bij nieuwbouw, onderhoud en verzwaren van staalconstructies. Sinds 1985 is D&C Engineering sterk in staal!

Kom naar de cursus op 8 april 2021: Tankoperator

D&C Engineering is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft daartoe een beleidsverklaring opgesteld. Wij hebben ons doelen gesteld op het gebied van duurzaamheid zoals het jaarlijks verminderen van het papiergebruik en het scheiden van afval.

MVO betekent ook oog hebben voor je medemens of organisaties die onze steun goed kunnen gebruiken. D&C sponsort daarom jaarlijks diverse goede doelen zoals:

Onze doelstellingen worden natuurlijk ook duidelijk in hoe wij werken. Wij streven ernaar om de industrie zo veilig mogelijk te maken voor de huidige generatie werkers en de wereld te behouden voor ons nageslacht. Ook ontwikkelen wij voortdurend de kennis en vaardigheden van onze medewerkers. D&C is een leerbedrijf en kennisinstituut en wil voortdurend vooraan de (internationale) kennis staan. Onze kernwoorden zijn integriteit, respect en vrijheid. 

D&C Engineering is ISO 9001, ISO 14001 en VCA* gecertificeerd en alle operationele medewerkers zijn in het bezit van een geldig VOL-VCA certificaat.

Neem voor meer informatie contact op met onze directeur Judith de Jong.

D&C Engineering is trots op haar lange historie:

  • 1843 – Molenmaker Kloos vestigt een smederij en scheepswerf in Kinderdijk
  • 1978 – ‘Hollandia’ neemt bedrijf over en de naam wijzigt in ‘Kloos Kinderdijk’
  • 1985 – Mercon Holding B.V. neemt Kloos Kinderdijk over van Hollandia-Kloos N.V. en het bedrijf wordt opgesplitst. Jan de Jong neemt de engineeringsafdeling over en start D&C Engineering B.V.
  • 1997 – De naam wordt veranderd in D&C Systems B.V. handelend onder de naam D&C Engineering
  • 2004 – 100% management buy-out door Jan de Jong
  • 2012 – D&C wordt volledig zelfstandig en vestigt zich in een nieuw pand aan Nieuwland Parc 301-302 te Alblasserdam
  • 2015 – Judith de Jong neemt het roer over als directeur van D&C Engineering

Momenteel hebben wij de volgende vacatures (klik voor meer informatie op de functie die je aanspreekt):

D&C Engineering biedt je, behalve interessant werk, ook goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen, pensioenregeling, collectieve verzekeringen, etc. Onze organisatie is continu in beweging waarbij initiatieven tot verdere ontplooiing worden ondersteund. Zin in een nieuwe uitdaging bij een bedrijf dat wereldwijd om advies wordt gevraagd? 

Stuur dan een e-mail met CV en motivatie naar: judithdejong@dcengineering.nl.

“The fewer moving parts, the better. Exactly. No truer words were ever spoken in the context of engineering.”