Lidmaatschappen van internationale commissies

Lidmaatschap van Internationale Commissies
Personeel van D&C Engineering is betrokken bij vele internationale commissies verbonden met zowel de internationale industrie als met overheden die normen, codes en richtlijnen opstellen voor ontwerp, constructie, inspectie, onderhoud en  exploitatie van opslagfaciliteiten (olie en gas)  alsook voor de industrie van elektriciteitstransport en -distributie (hoogspanningsmasten en eindstations).

 • Lid (sinds 1995) en Voorzitter (sinds 2000) van de Storage Tanks Committee van de EEMUA organisation (de Engineering, Equipment & Materials User’s Association).

 • Convenor (sinds 2010 van de Werkgroep 9 van de Technical Committee 265 of the Centre of European Normalisation in Brussel, verantwoordelijk voor bewerken en updaten van de opslagtanks gerelateerde Europese normen EN 14015 (ambient storage) en EN 14620 (gekoelde en cryogene opslag).

 • Cursusleider en docent bij de EEMUA CompeTankTM scheme: omvat TankAssessorTM cursussen (‘Basic tankontwerp’, Inspecties en ‘Fit-for-purpose analyses’) en TankStrategiesTM cursussen (‘Implementatie van gedegen onderhoud en RBIS/RCM methodologieën’).

 • Lid (sinds 1999) van de CIGRé-commissie (Internationale Raad voor grote Elektriciteitssystemen), en secretaris (sinds 2004) van de nationale studiecommissie B2 (elektriciteitsdistributielijnen met hoog voltage).

 • Lid(sinds 1999) van de Nationale Commissie (Nederland) van de NEC 11/36 Europese Normcommissie (elektriciteitsdistributielijnen met hoog voltage).

 • Van 2000 t/m 2005 Lid van de Nederlandse IORT-werkgroep “Industrie Overleg Richtlijnen OpslagTanks” (Industrieel platform om codes, wetgevingsdocumenten en richtlijnen voor opslagtanks te evalueren, Nederland).

 • Van 2000 t/m 2005 Lid van de Nederlandse IORT-werkgroep “Industrie Overleg Richtlijnen OpslagTanks” (Industrieel platform om codes, wetgevingsdocumenten en richtlijnen voor opslagtanks te evalueren, Nederland).

 • Lid van het auteursteam van diverse SHELL Design & Engineering Practices voor (i) opslagtan-k- selectie, ontwerp, constructie, inspectie en onderhoud, voor (ii) ontwerp en constructie van ingeterpte LPG-opslag drukvaten en voor (iii) inspectie en onderhoud van bovengrondse LPG-bollen en bullets.

 • Lid van het redactieteam van het CIRIA-document (de Construction Industry Research & Information Association): “Chemical storage tank systems; design, construction and installation good practice”.

 • Van 1980 t/m 1985: Lid van de werkcommissie ‘Stoomwezenregels' (Nederlands Drukvatendirectoraat) voor de regels: Vertikale, Cylindrische Opslagtanks van, resp., koolstofstaal (regels G-801),roestvrij staal (regels G-802) en aluminium (regels G-803) en de regels: Gekoelde- (regels G-804) en Cryogene (regels G-805) Opslagtanks.

 • Van 1991 t/m 1995: Lid van de CICIND-organisatie (International Committee for Industrial Chimneys) in de werkcommissie: Steel liners in industrial chimneys.

D&C Engineering heeft sinds haar oprichting in 1985 een schat van ervaring opgebouwd door op succesvolle wijze tal van projecten te realiseren, zowel nationaal als internationaal.

D&C Engineering, al meer dan 30 jaar sterk in staal!

Volg ons op Facebook en LinkedIn

Privacyverklaring